Vintips inför helgen

Skillnaden mellan röda & vita viner
hur gör man då för att bäst skilja på röda & vita viner???
jo man skiljer lättast på röda och vita viner från varandra genom att man skvalpar ut en skvätt av vardera vinet på en vit bordsduk. - Det vin som lämnar en gerdigen fläck efter sig är ett rödvin.

Riktigare kännare kan på bara smaken avgöra om vinet är vitt eller rött.
de vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg. Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin, konstatera om detta är rött eller inte...

Vinval till olika maträtter
till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjesill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin. : D

Portvin
är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.

Torra viner
när man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag (eller att någon av gästerna råkar nysa). Ty  i sådana fall dammar vinet omkring i rummet. OBS: När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.

Lättvin
om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt i att köpa ett lättvin, så man inte får för myhcket att kånka på....

Till vilt
bör man välja något vildvin.
 
Till grillat
till grillat och annat vidbränt kött serverar man brännnvin.

Renstek
sköljer man med renat.

Saker som är svåra att säga när man druckit för mycket vin
- Oöverträffat
- Innovativt
- Preliminärt
- Kvastskaft

Saker som är väldigt svåra att säga när man druckit för mycket vin
-
Västkustiskt
- Konstitutionerad
- Substantiera
- Tillvägagångssätt

Saker som är i stort sätt omöjliga att säga när man druckit för mycket vin
- Tack, men jag vill inte ha sex
- Nej, ingen mer sprit för min del
- Ledsen, du är inte riktigt min typ.


Skååååål!


Ha en trevlig helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0